וודאי. במסגרת החוק חלה חובה לרכוש ביטוח משכנתא, וזהו תנאי לקבלת ההלוואה. אולם, לא חלה חובה לרכוש ביטוח דרך הבנק, אלא ניתן לרכוש ביטוח משכנתא בכל חברת ביטוח. נציין כי ביטוח משכנתא נועד להבטיח את החזר ההלוואה לגוף המלווה (הבנק), ובמידה ויגרם נזק למבנה או אם חלילה הלווה נפטר, חברת הביטוח תשלם את יתרת ההלוואה לבנק.
וודאי. אך יש להציג פוליסה חלופית לבנק. הביטול יכול להיעשות בכל זמן ללא עמלת ביטול, כ- 30 יום מבקשת הביטול. סוכני הביטוח של טראסטי יסייעו לכם לבצע את הביטול מול הבנק ולהציג את הפוליסה החלופית. בדרך זו תוכלו לחסוך אלפי שקלים במצטבר, כך שבהחלט שווה לבדוק עלויות.
ביטוח חיים מכסה מקרה של מוות, כלומר חברת הביטוח משלמת לגוף המלווה את יתרת ההלוואה במקרה של מוות או אובדן כושר עבודה. ביטוח מבנה נועד לכסות נזקים שנגרמו למבנה כמו נזקי שריפה, אסונות טבע, רעידות אדמה, כיסוי לצד ג', נזקי צנרת ועוד.
כן. כחלק מתהליך רכישת ביטוח חיים למשכנתא, יש צורך למלא הצהרת בריאות, מכיוון שהביטוח מכסה מקרה של מוות, כלומר חברת הביטוח תשלם לגוף הלווה את יתרת ההלוואה במקרה וחלילה אחד מהלווים נפטר.
עלות ביטוח המשכנתא נקבעת על פי גובה ההלוואה ועל פי נתוני המבוטח כמו גיל, מין, עיסוק (האם הוא בסיכון או לא), מצבו הרפואי הקודם, תחביבים מסוכנים, מעשן/לא מעשן ועוד. בכל מקרה, מומלץ לפנות לסוכני הביטוח של טראסטי ולקבל הצעת מחיר אטרקטיבית ביותר.
עדכון המחיר נעשה רק בביטוח חיים למשכנתא, המתעדכן באופן אוטומטי בהתאם ליתרת ההלוואה. במקרה של ביטוח מבנה, מומלץ להגדיל את הכיסוי בהתאם לערך המבנה ולא על פי גובה ההלוואה, כיוון שחלילה במקרה של תביעה כמו שריפה, תקבלו את הסכום המירבי ולא חלק ממנו.
לא. ביטוח חיים מעניק פיצוי למוטבים במקרה של חלילה מוות או אובדן כושר עבודה ואינו קשור לביטוח המשכנתא, אשר מכסה את יתרת ההלוואה.
• ראשית שיהיה בשעה טובה! את ביטוח החיים יש לבטל, מכיוון שההלוואה הסתיימה ואין בו צורך. לגבי ביטוח המבנה, מומלץ להשאיר את הביטוח, כך תוכלו ולקבל כיסוי ביטוחי במקרה של שריפה, רעידת אדמה, נזקי צנרת, נזק לצד ג' ועוד או להכנס לאתר טראסטי ולהשוות את מחיר הביטוח ולקבל הצעות משתלמות מעשרות סוכני ביטוח
משווים וחוסכים
בביטוח הקיים
תאריך הנפקת תעודת הזהות
אם מספר תעודת הזהות הוא של קטין (שעדיין לא הונפקה עבורו תעודת זהות), יש למלא ביום, בחודש ובשנה "נתון חסר". המידע המשמש לזיהוי מתעדכן מול מרשם האוכלוסין אחת לחודש. אם הונפקה עבורכם לאחרונה תעודת זהות חדשה, יכול להיות שתאריך ההנפקה טרם עודכן במערכת. במקרה כזה, הזינו את תאריך הנפקת תעודת הזהות הישנה, ואם אינכם יודעים אותו, נסו שנית במועד מאוחר יותר.