ביטוח מבנה כשמו כן הוא, ומכסה את עלות המבנה, כלומר פריטים שהם חלק אינטגראלי מהמבנה כמו קירות, דלתות, חלונות, כלים סניטרים, מרפסות ועוד. לעומת זאת, ביטוח תכולה מכסה את תכולת הדירה כמו ריהוט, מוצרי חשמל, אקססוריז, פריטי אומנות וכל פריט או חפץ שנמצא בבית.
וודאי. ביטוח תכולה מכסה כל נזק שנגרם מפעולות זדון כמו שריפה, פריצה, שוד, הצפות, נזקי צנרת ועוד. כמו כן, ניתן להוסיף כיסוי לצד ג' על מנת לכסות נזק שנגרם לצד ג', לדוגמה שריפה שגרמה נזק לשכנים.
חשוב לבדוק האם ביטוח משכנתא שעשית מכסה גם נזק למבנה, הכולל שריפה, רעידת אדמה, נזקי טבע ועוד. אולם, חשוב להבין שתכולת הדירה אינה מכוסה במסגרת ביטוח משכנתא, ולכן מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח תכולה נפרדת שתאפשר לכם ליהנות משקט נפשי במקרה של גניבה, שריפה, נזקי טבע ונזקים שונים לתכולה.
וודאי. ניתן להרחיב את הכיסויים בהתאם לצורך, כמו ביטוח כל הסיכונים לפריטים יקרי ערך, ביטוח אחריות צד ג', ביטוח אופניים, שברי זכוכית (כמו חלונות ומראות), נזקי פעולות טרור כהשלמה לביטוח מס רכוש ועוד.
כאשר מדובר בביטוח מבנה, הבטוח זהה בין בית פרטי לדירה בבניין משותף, כיוון שהוא מכסה כל נזק שנגרם למבנה והפריטים שמחוברים אליו באופן אינטגראלי כמן כלים סניטרים, קירות, מרפסות ועוד. אולם, יש הבדל במחירי ביטוח התכולה בין בית משותף לבית פרטי, וקיימות דרישות מיגון מחמירות יותר בבתים פרטיים.
בעת רכישת פוליסת ביטוח דירה הכוללת כיסוי לתכולה, יש צורך לפרט את התכולה ולהגיש חשבוניות ככל הניתן, וזאת על מנת להעריך את שווי התכולה המבוטחת. מכיוון שלא תמיד ניתן להעריך במדויק את שווי התכולה, חברות הביטוח מציעות שירות הגעת שמאי שתפקידו להעריך את שווי התכולה, כך תוכלו לקבל כיסוי מדויק ומלא במקרה של נזק לתכולה.
במסגרת הביטוח מכוסה התכולה שצוינה מראש ביום רכישת הפוליסה, אך במידה ורכשתם פריט יקר המגדיל את שווי התכולה כדוגמת תכשיט, ריהוט, פריט אומנות וכו', יש לעדכן את חברת הביטוח. במקרה זה יהיה עליכם לשלוח חשבונית של הפריט לחברת הביטוח או הערכת שמאי.
במידה והציוד נמצא בבית או במחסן סמוך, ניתן להרחיב את פוליסת הביטוח על מנת לכלול גם את הציוד היקר. לדוגמה מצלמות, ציוד מוזיקה, מכשור רפואי בקליניקה ביתית וכך הלאה. מובן שמחיר הפוליסה יהיה בהתאם לשווי התכולה.
משווים וחוסכים
בביטוח הקיים
תאריך הנפקת תעודת הזהות
אם מספר תעודת הזהות הוא של קטין (שעדיין לא הונפקה עבורו תעודת זהות), יש למלא ביום, בחודש ובשנה "נתון חסר". המידע המשמש לזיהוי מתעדכן מול מרשם האוכלוסין אחת לחודש. אם הונפקה עבורכם לאחרונה תעודת זהות חדשה, יכול להיות שתאריך ההנפקה טרם עודכן במערכת. במקרה כזה, הזינו את תאריך הנפקת תעודת הזהות הישנה, ואם אינכם יודעים אותו, נסו שנית במועד מאוחר יותר.